Gjorde Stockholm idag, total turist

Vilken dag det blev i värmen. Började med att möta upp en av världens skönaste vänner vid Centralen och vandra bort till Hötorget för en latte take away och sen vandra ner mot centralen och ta bussen till Kastellholmen där vi skulle utforska matfestival och bara må bra. En vandring runt hela Kastellholmen började innan vi hittade alla olika bussar med diverse maträtter. Valet föll på en burgare med pulled pork med färska pommes och chilimajonäs som avnjöts vid vattnet på kajen med utsikt över Vasamuséet och det vart mycket skratt.

Sedan tog vi färjan bort till Slussen och vandrade mot Gamla Stan för en glass i hettan och sen vidare till Stadsmissionens Café i Gamla stan där vi slog oss ned på deras uteservering på innergården. Så förbannat skönt att sitta där och bara ta det lugnt. Vi hittade även en undangömd fontän med en vacker staty inne på en gård där jag passade på att svalka av huvudet och ansiktet. Det var fruktansvärt varmt inne i stan, värmen studsar mellan väggarna.

Sedan ned till strömparterren där vi gick in på medeltidsmuseumet och tittade på gamla fynd från medeltiden och fick se medeltidsbåtar och se autentisk bit av Stockholms stadsmur från 100 – talet. Sedan satte vi oss vid strömmen och doppade fötterna och pratade en stund till innan hemfärd. Otroligt trött av värmen vid hemkomst men väldigt lycklig och nöjd över hur dagen blev. Så rogivande för sargat självkänsla och självförtroende.

Leave a comment